FOTO Concluzii în ancheta cazului care a provocat revoltele de la Londra: tânărul ucis de poliţie nu a tras în autorităţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analiza balistică a scos la iveală faptul că Mark Duggan, a cărui moarte a stârnit o furtună de violenţe la Londra, nu a tras în poliţie.

Citeşte şi:
Trei musulmani au fost "ucişi cu sânge rece" la Birmingham, în timpul revoltelor din Marea Britanie

Primele concluzii ale testelor balistice arată că un poliţist a tras două focuri de armă, unul dintre acestea ricoşând şi ajungând într-un radio al poliţiei.

O teorie neconfirmată încă este că glonţul l-a nimerit mai întâi pe Mark Duggan, scrie The Guardian.

Ce a cauzat manifestările de violenţă din Londra şi cum pot fi ele prevenite?

image
image

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a fost ucis joi, în nordul Londrei, după ce poliţişti înarmaţi au oprit taxiul în care călătorea.

Analiza balistică arată că Duggan avea asupra sa o armă încărcată, însă nu există probe care să demonstreze că a şi folosit-o.

Tânărul a primit un glonţ în piept, care i-a fost fatal, urmat de un alt glonţ în bicepsul drept.

"Vom investiga înregistrările radio de la poliţie şi ambulanţă, cu scopul de a descoperi şi alţi martori. Vom examina orice informaţii şi materiale de supraveghere", a spus un purtător de cuvânt al Poliţiei din Londra.

Familia tânărului s-a declarat întristată de revoltele care au urmat după decesul lui Duggan şi a vrut ca toată lumea să ştie că apropiaţii lui Mark nu au nicio legătură cu protestele.

image
image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite