FOTO Trei musulmani au fost “ucişi cu sânge rece” la Birmingham, în timpul revoltelor din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bărbaţi au murit călcaţi de o maşină după ce ieşiseră în stradă, în Birmingham, pentru a-şi apăra moscheea de huliganii care, începând de sâmbătă, devastează cartiere întregi din oraşele Marii Britanii.

Shazad Hussain, Haroon Hussain şi Musaver Ali abia ieşiseră din moschee din cartierul Winson Green când au fost loviţi de o maşină. Şoferul şi-a continuat drumul în mare grabă şi nu s-a oprit pentru a se ocupa de răniţi.

Citeşte şi:
Revoltele violente de la Londra s-au extins şi în alte oraşe. Un comisariat de poliţie a fost incendiat


Purtătorul de cuvânt al serviciului de ambulanţă, Murray McGregor, a declarat că medicii au reuşit să resusciteze victimele, cu vârstele cuprinse între 20 şi 31 de ani, dar acestea au murit la spital Birmingham City din cauza "traumelor semnificative".

Un bărbat de 32 de ani, suspectat de omor, a fost reţinut, astăzi, de poliţişti, informează The Birmingham Mail.

"Haroon şi ceilalţi doi tineri care au murit, Shazad şi Musaver, au ieşit în stradă să protejeze moscheea şi magazinele din zonă", a povestit Mohammed Chowdhri, un cunoscut al uneia dintre victime. "Haroon era foarte pornit din cauza huliganilor şi era hotărât să nu le permită să distrugă şi comunitatea noastră", a continuat Chowdhri.

"Au ieşit în faţa moscheii pentru a o proteja când o maşină care se plimba pe străzile din apropiere a luat viteză. Deodată, cei trei erau întinşi pe asfalt", a spus Mohammed Chowdhri.

"Maşina gonea înspre ei. A fost ucidere sânge rece", a continuat prietenul tinerilor musulmani ucişi azi-noapte, citat de Reuters.

image

Când echipa de salvare a ajuns la locul indicentului, erau adunate 80 de persoane în jurul tinerilor căzuţi pe asfalt.

Decesul celor trei tineri musulmani a revoltat comunitatea din Birmingham, şi nu numai, care a format grupuri de autoapărare, pe străzile din oraşului, după ce revoltele iscate la Londra s-au extins şi în alte oraşe din ţară. Violenţele au ajuns şi în Manchester, Wolverhampton, West Bromwich, Nottingham, Leicester şi Liverpool. Începând de sâmbătă, peste 760 de persoane au fost arestate iar 113 poliţişti au fost răniţi în confruntările cu protestatarii, deja denumiţi "huligani" de presa britanică, după ce au devastat magazine şi au incendiat maşini şi clădiri.

image
image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite