Republica Moldova: Juristul comunist Sergiu Sârbu a acţionat în judecată Parlamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul Republicii Moldova a fost acţionat în judecată de către avocatul Partidului Comuniştilor, Sergiu Sârbu, după cum anunţă Unimedia.md.

Juristul Sergiu Sârbu a intentat proces Parlamentului de la Chişinău pentru "încălcarea dreptului la acces liber în sala de şedinţe ale legislativului", după cum informează sursa citată. Acţiunea se află pe rol începând de luni seară, conform Unimedia.md.

Mai citiţi şi:

Mihai Ghimpu: "Sârma ghimpată de la graniţa cu România era o ruşine şi o sfidare"

AUDIO Neagu Djuvara: "Basarabia nu trebuie tratată drept Siberia României"

Sârbu a depus cererea la Curtea de Apel Chişinău după ce, la 1 aprilie 2010, accesul acestuia în sala de şedinţe plenare a Parlamentului a fost restricţionat de către angajaţii serviciului pază cu referire la o dispoziţie a conducerii Parlamentului, în special a președintelui Mihai Ghimpu.

Conform Unimedia.md, decizia Parlamentului Republicii Moldova de a restricţiona accesul judecătorului în sala de şedinţe a fost luată în contextul în care "deputaţii comunişti boicotează şedinţele legislativului şi doar comunistul Sergiu Sârbu asistă la şedinţele în plen".

Sursa citată menţionează că, potrivit art. 65 din Constituţia Republicii Moldova şi art. 99 din Regulamentul Parlamentului, şedinţele Parlamentului sunt publice şi doar printr-o hotărâre al forului legislativ, Parlamentul poate decide ca unele şedinţe să fie închise.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite