AUDIO Neagu Djuvara: "Basarabia nu trebuie tratată drept Siberia României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoricul Neagu Djuvara a declarat, luni, pentru ediţia online a Deutsche Welle, că unirea dintre România şi Republica Moldova se va realiza, deoarece "nu are niciun rost să existe două state de acceaşi limbă".

Djuvara a precizat că şi în ţara noastră trebuie să existe o campanie pentru unitatea celor două ţări. "Ar trebui ca şi în România să existe un curent destul de puternic pentru unirea cu Republica Moldova, chiar dacă sunt mulţi oameni care spun că nu ar fi bine să ne punem în cap să ne luăm şi Basarabia", a completat istoricul.

Mai citeşte şi:

Neagu Djuvara: "Moldoveneasca are câteva cuvinte diferite faţă de română, dar nu este un dialect"

Neagu Djuvara: “O republică independentă de România între Prut şi Nistru este o monstruozitate!”

Neagu Djuvara a adăugat că România ar trebui să-şi schimbe atitudinea faţă de republica Moldova: "Guvernul de la Bucureşti ar trebui să nu mai trateze Basarabia ca fiind Siberia României. Acesta este un lucru care ţine de trecut, acum trebuie să privim spre viitor", a adăugat istoricul pentru Deutsche Welle.

Mai mult, Djuvara propune şi o înţelegere cu Ucraina, pentru ca românii din Transnistria să revină în Moldova: "Trebuie să refacem România unită până la Nistru. Trebuie să facem o înţelegere cu Ucraina pentru Transnistria, să reuşim să facem un schimb de populaţie. Eu cred că România se va unifica, la fel ca şi Germania, pentru că nu are niciun rost să existe două state de limba română".

PENTRU A ASCULTA INTERVIUL COMPLET DAŢI CLICK AICI...

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite