Republica Moldova: Dosarele Securităţii au fost evacuate peste Nistru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea dosarelor Serviciului de Informaţii şi de Securitate (SIS) din Republica Moldova au fost evacuate peste Nistru, în perioada 1990-1992, după cum au confirmat, luni, reprezentanţii Comisiei pentru Studierea Regimului Comunist Totalitar de la Chişinău.

Conform ediţiei electronice a HotNews.md, preşedintele comisiei, Gheorghe Cojocaru, a spus că actele sunt pierdute de mult timp. „Nu ştim nimic despre numărul şi nici despre soarta acelor dosare. Nu cunoaştem nici conţinutul lor, pentru că, împreună cu dosarele, au fost evacuate şi inventarele”, a declarat Cojocaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai citeşte şi:

Femei în arest la revoluţia din Moldova: "La miting ai putut să te duci cu ciclu, dar aici nu poţi să te dezbraci?"

Republica Moldova: Voronin va fi audiat pentru evenimentele din aprilie 2009

În cadrul conferinţei de presă, o persoană din sală, care nu s-a prezentat, a declarat că deţine informaţii potrivit cărora, 400 de dosare secrete ar fi fost distruse la indicaţia primului preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

La rândul lor, membrii Comisiei au spus că nu cunosc nimic despre asemenea fapte. Ei au mai dat asigurări că, toate informaţiile pe care le vor obţine în rezultatul investigaţiilor, vor fi date publicităţii. Comisia pentru studierea şi aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova a fost constituită acum o lună, la iniţiativa preşedintelui interimar Mihai Ghimpu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite