Ratko Mladici a fost "cooperant" în momentul arestării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai căutat criminal de război din Europa, Ratko Mladici, nu a opus rezistenţă, joi, în momentul arestării sale, într-un sat din apropierea oraşului Zrenjanin, în nordul Serbiei, potrivit postului de radio B92 din Belgrad.

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a fost arestat joi dimineaţă, în Serbia, sub numele fals de "Milorad Komadic", foarte apropiat de cel real. Vezi aici detalii.

Potrivit unor surse citate de postul de radio, el nu se deghiza şi nici nu avea barbă, dar părea foarte îmbătrânit.

În momentul arestării el a fost "foarte cooperant".

În cazul fostului lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzici, arestat în 2008, situaţia a stat altfel. El purta o barbă lungă şi în general arăta foarte diferit de cum era în timpul războiului din Bosnia.

Operaţiunea de arestare a lui Mladic a fost efectuată de serviciul de depistare a criminalilor de război, împreună cu poliţia sârbă.

Sătenii care au vorbit cu reporterii au declarat că nu "ştiau că cineva numit Milorad Komadici locuia acolo", dar joi dimineaţă au "văzut poliţia la locuinţa Mladici", rude ale fostului comandant militar.

Operaţiunea secretă a avut loc după primirea unei informaţii potrivit căreia Mladici, care foloseşte numele Milorad Komadici, "deţine documente de identitate ale lui Ratko Mladici şi seamănă foarte mult cu el", a relatat un cotidian din Zagreb.

Poliţia a precizat că sunt în curs analize ale identităţii şi ADN-ului, iar rezultatul complet pentru ADN va dura trei zile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite