Preşedintele companiei din spatele catastrofei ecologice din Ungaria a fost reţinut - MAL Zrt ar putea fi amendată cu 73 mil euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul companiei MAL Zrt, în proprietatea căreia se afla rezervorul de bauxita-aluminiu, care s-a aflat la baza dezastrului ecologic din Ungaria, a fost reţinut pentru 72 de ore, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al guvernului, Anna Nagy.

Premierul ungar Viktor Orban propusese anterior ca statul să reia controlul asupra companiei. MAL Zrt. ar putea fi amendată cu 73 de milioane de euro dacă se va dovedi că a supraîncârcat rezervorul, potrivit secretarului de stat în cadrul Ministerului ungar al Mediului, Zoltan Illes, informează AFP.

Pericol iminent pentru o nouă revărsare de mâl toxic în Ungaria. Autorităţile maghiare recunosc pericolul. 6000 de oameni în pericol

Bănăţenii care beau apă din Dunăre sunt în pericol. Inspectorii de mediu spun că şi peştii pot muri

Unul dintre rezervoarele uzinei de bauxită-aluminiu deţinute de compania MAL Zrt. a cedat săptămâna trecută, inundând localităţile din jur cu un noroi roşu extrem de toxic. Bilanţul catastrofei eologice din Ungaria a ajuns la opt morţi şi peste 150 de răniţi.

Temerile privind o nouă deversare s-au intensificat, după depistarea unei fisuri de 54 de centimetri în peretele nordic al rezervorului. Satul cel mai apropiat, Kolontar, a fost deja evacuat la sfârşitul săptămânii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite