Operaţiunea de repatriere a militarilor israelieni, condusă de un ofiţer de 82 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operaţiunea de repatriere a militarilor morţi în urma prăbuşirii unui elicopter israelian în România a fost condusă de cel mai bătrân ofiţer al armatei israeliene.

Doctorul Levy Birtulon, în vârstă de 82 de ani, a sosit din România în urmă cu 30 de ani şi de atunci lucrează ca ofiţer de medicină legală. El susţine că este la curent cu "procedurile şi birocraţia locală", potrivit ynetnews.com.

Am lucrat în România mulţi ani înainte de a primi statutul de specialist în medicină legală. Când am imigrat în Israel, m-am alăturat imediat unităţii de identificare a victimelor din cadrul Corpului Medical, a declarat ofiţerul israelian.

Birtulon a continuat să îşi ofere serviciile voluntar după vârsta de pensionare din Armată, 52 de ani. El a identificat anterior victime ale războaielor din Liban, precum şi ale operaţiunii din Fâşia Gaza din iarna 2008-2009.

Am primit un telefon de la comandantul din Corpul Medical şi am înţeles că s-a prăbuşit un elicopter, povesteşte el.

Mi-am făcut bagajul şi am mers la bază, evident, trebuia să fiu acolo, adaugă Birtulon.

Cunosc procedurile de lucru româneşti, aranjamentele şi birocraţia locală, iar acest lucru mi-a permis să sar multe obstacole, a afirmat ofiţerul israelian.

Voiam ca toate sicriele să ajungă în Israel până vineri. Mă simţeam responsabil şi m-am bucurat că am reuşit, a conchis acesta.

Citiţi şi:

Israelul îşi va spori exerciţiile militare de antrenament pe teritoriul României

Copiii migranţilor ilegali din Israel vor fi expulzaţi

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite