Copiii migranţilor ilegali din Israel vor fi expulzaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul a aprobat, duminică, noi criterii de rezidenţă, ce ar putea duce la deportarea a sute de copii ai muncitorilor migranţi.

Conform deciziei, copiii ai căror părinţi au ajuns legal în Israel, pot rămâne în ţară dacă sunt înscrişi la şcoală, vorbesc ebraică şi se află acolo de mai bine de cinci ani, informează FoxNews.

Se estimează că aproximativ 700 de copii din cei 1.200 cu vârstă şcolară riscă să fie deportaţi împreună cu părinţii lor. În Israel locuiesc circa  200.000 de muncitori migranţi, iar pentru jumătate dintre ei viza este expirată.

Unii israelieni se plâng că migranţii ilegali ocupă locurile de muncă ce se cuvin cetăţenilor acestei ţări, în timp ce alţii se tem că muncitorii care nu sunt evrei ar putea perturba natura evreiască a societăţii.

La reuniunea de duminică a Cabinetului, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, a fost de acord cu criticii. "Aceasta este o ameninţare concretă la caracterul evreiesc şi democratic al statului Israel. Decizia reprezintă un echilibru între dorinţa de a lua aceşti copii în inimile noastre şi cea de a nu crea un stimulent pentru migraţia ilegală, care ar putea afecta baza statului sionist", a spus el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite