O maşină-capcană descoperită lângă o secţie de votare din Irlanda de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţi ai armatei britanice au localizat şi, ulterior, distrus un dispozitiv exploziv descoperit într-un vehicul în apropierea unei secţii de votare din Irlanda de Nord, în timp ce alegătorii îşi exercitau dreptul de vot, potrivit autorităţilor nord-irlandeze, transmite BBC News.

Dispozitivul explozibil a fost găsit într-o maşină abandonată în apropierea clădirii secţiei de votare din Derry, al doilea oraş ca mărime din provincia britanică, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Potrivit BBC News, autorităţile au închis căile de acces în zonă, au evacuat clădirea şi unele case din apropiere, iar experţii armatei au distrus dispozitivul printr-o explozie controlată.

Principalele grupări paramilitare nord-irlandeze au depus armele, dar disidenţii republicani, care se opun conducerii britanice în provincie, sunt în continuare activi, constatându-se o uşoară creştere a tentativelor de atac în ultimele câteva luni.

Anul trecut, aceştia au ucis doi soldaţi britanici şi un poliţist şi au comis mai multe atacuri cu maşină-capcană.

În 1998, un acord de pace a pus capăt  violenţelor din Irlanda de Nord, în care şi-au pierdut viaţa aproximativ 3.600 de persoane.

Citiţi şi:

Marea Britanie: Partidul Conservator condus de David Cameron pe locul I - rezultate parţiale

David Cameron, liderul conservatorilor britanici: "Laburiştii nu mai au autoritatea de a guverna"

Devine Bruxelles-ul anglosceptic?

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite