Nicolas Sarkozy va discuta cu Papa Benedict al XVI-lea pe tema romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy se va întâlni cu Papa Benedict al XVI-lea, cu are va purta discuţii pe tema romilor şi a expulzării acestora din Paris.

Declaraţiile recente privind "diversitatea umană legitimă" au fost interpretate ca nişte critici la adresa expulzării romilor de către Paris, relatează Le Point, în ediţia de joi.

Sunt în curs contacte pentru o viitoare întâlnire, a confirmat joi preşedinţia franceză, care a precizat că nu a fost stabilită o dată exactă pentru această întrevedere.

Secretarul general al preşedinţiei, Claude Guéant, a declarat joi pentru cotidianul La Croix că această întâlnire ar trebui să aibă loc "în primele 15 zile ale lunii octombrie".

Citiţi şi:

Parlamentul European cere Franţei să "suspende imediat" expulzările romilor. Besson se opune

La câteva zile de la repatrierea de către Franţa a peste 200 de romi către România şi Bulgaria, Papa Benedict a amintit public necesitatea de a şti să primeşti diversitatea umană legitimă.

În timp ce expulzarea romilor din taberele ilegale suscita numeroase reacţii de indignare în rândul clasei politice, aceste declaraţii au fost considerate ca fiind o critică la adresa politicii Guvernului francez.

Vaticanul a declarat că Suveranul Pontif vrea să se întâlnească cu Nicolas Sarkozy, ceea ce cardinalul André Vingt-Trois, preşedintele Confederaţiei episcopilor din Franţa, i-a confirmat şefului statului în cadrul unui dejun, luni, la Élysée.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite