VIDEO Moment de reculegere în PE în memoria victimelor seismului din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Herman Van Rompuy, Presedintele Consiliului European
Herman Van Rompuy, Presedintele Consiliului European

Deputaţii europeni, reuniţi la Bruxelles într-o sesiune extraordinară, au avut un minut de reculegere, miercuri, în memoria victimelor cutremurului urmat de tsunami din Japonia.

Toate tragediile care s-au abătut asupra Japoniei de vineri se îndreaptă spre o catastrofă, a subliniat preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy.

Citiţi şi: VIDEO Corespondenţă de laTokyo: „Staţi în casă, cu geamurile închise"

image

Aproximativ 20 de state europene şi-au oferit ajutorul, iar UE este pregătită să ajute în cazul în care situaţia nucleară de la Fukushima continuă să se deterioreze, a ai precizat Van Rompuy în Parlamentul European.

Aceasta este cea mai mare tragedie cu care s-a confruntat ţara de la al Doilea Război Mondial, potrivit preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Buzek a prezentat condoleanţe familiilor victimelor şi populaţiei japoneze şi a dat asigurări că cetăţenii UE sunt alături de ei.

Deputaţii europeni s-au reunit la Bruxelles, în cadrul unei sesiuni extraordinare a conferinţei preşedinţilor grupurilor parlamentare, deschisă tuturor eurodeputaţilor şi consacrată în special rezultatelor ultimului summit european.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite