VIDEO Ministerul Finanţelor din Grecia, ocupat de sindicalişti comunişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grecii se pregătesc de proteste
Grecii se pregătesc de proteste

Un număr de 300 persoane au luat cu asalt astăzi Ministerul de Finanţe din Grecia, nemulţumiţi de măsurile luate de guvernul elen.

Sindicaliştii comunişti din cadrul Frontului luptei sindicale (Pame) au reuşit să pătrundă în minister astăzi, când în clădire se afla doar un gardian, apoi s-au urcat pe terasă unde au afişat o pancartă cu mesajul "Revoltaţi-vă pentru ca măsurile să nu se aplice", relatează AFP.

Citiţi şi:

Grecii anunţă noi măsuri de austeritate, în urma presiunilor UE

Copii greci aruncând cu pietre în poliţie

Unii dintre ei au rămas în faţa uşii ministerului, împiedicând angajaţii să intre în clădire.

Pame, rezultat din partidul ultraortodox comunist (KKE) şi partidul radical de stânga (Syriza) urmează să protesteze astăzi seara la Atena împotriva măsurilor Guvernului.

Sub presiunea Comisiei Europene şi a pieţelor, Guvernul socialist a anunţat ieri un nou pachet de măsuri de austeritate extraordinare, ce include creşterea TVA-ului cu 2% şi reduceri salariale, pentru a economisi 4,8 miliarde de euro şi pentru a reface finanţele publice.

Premierul grec George A.Papandreu a promis să reducă uriaşul deficit bugetar de 12,7 % la 8,7 % în acest an.

Grecia trebuie să evite scenariul de coşmar al intrării în incapacitate de plată a salariilor şi pensiilor, a precizat premierul.

Nemulţumiţi de măsurile luate, oamenii de afaceri se plâng de creşterea impozitelor, pe care o consideră contraproductivă deoarece descurajează tranzacţiile şi consumul.

Sindicatul funcţionarilor (Adedy) intenţionează să organizeze o grevă de 24 de ore, a treia de la începutul anului, la 16 martie pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate.

Premierul grec se va întâlni cu Angela Merkel, cancelarul german, la Berlin, vineri, şi cu preşedintele american Barack Obama, la Washington, la 9 martie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite