Mihai Ghimpu: "Republica Moldova nu se va uni niciodată cu România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu este acuzat de comunişti că a denigrat Republica Moldova
Mihai Ghimpu este acuzat de comunişti că a denigrat Republica Moldova

Republica Moldova nu se va uni niciodată cu România, a declarat miercuri şeful interimar al statului şi preşedinte al Parlamentului moldovean, Mihai Ghimpu, într-o discuţie cu cititorii unui cotidian moldovean, relatează agenţia rusă RIA Novosti, în pagina electronică.

"Atunci când vorbim despre limba română, nu înseamnă că Republica Moldova trebuie să se unească neapărat cu România. Este o cacealma. Nu va exista niciodată o fuziune cu România. Faptul că noi vorbim limba română nu înseamnă neapărat şi o unire cu această ţară", a spus Ghimpu pentru ediţia online a cotidianului Komsomolvskaia Pravda.

Anumite forţe politice din Republica Moldova susţin unirea cu România, sub pretextul asemănării etnice şi lingvistice între cele două naţiuni. Pe de altă parte, există, totodată, o opoziţie puternică faţă de ideile susceptibile să conducă la o pierdere a suveranităţii moldovene.

Mai citiţi şi:

Ghimpu propune ca dreptul la vot să înceapă de la 16 ani

Moldovenii s-au îmbulzit să dea mâna cu Traian Băsescu

Voronin: Băsescu să-şi caute de treabă acasă, nu la Chişinău

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a mai adăugat: "Mitul despre aceea că Mihai Ghimpu este un om periculos a fost creat de către politicienii, cărora le este frică de mine. În realitate, eu sunt un om cinstiti şi corect şi acest lucru îl pot confirma cei care ma cunosc. Eu mă împac de minune cu toată lumea, indiferent de naţionalitate".

"În timpul ultimei vizite a (preşedintelui român, Traian) Băsescu (la sfârşitul lui ianuarie), a devenit clar că nu este posibilă o fuziune cu România. Republica Moldova este un stat suveran. Speculaţiile în jurul unirii cu România trebuie lăsate deoparte. În prezent, trebuie să ne ocupăm mai ales de economia noastră", a subliniat preşedintele moldovean interimar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite