Voronin: Băsescu să-şi caute de treabă acasă, nu la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voronin a fost informat de situaţia dezastruasă a ţării
Voronin a fost informat de situaţia dezastruasă a ţării

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a afirmat că vizita la Chişinău a lui Traian Băsescu nu ar fi oportună în acest moment, iar preşedintele român ar trebui "să-şi caute de treabă acasă, în România", relatează ProTV Chişinău.

Solicitat astăzi să comenteze vizita preconizată pentru 27-28 ianuarie, Voronin a declarat că aceasta este inoportună, deoarece în situaţia actuală a Republicii Moldova, când ţara nu are nici măcar un preşedinte ales, nu se cheamă oaspeţi. "Nu este oportună şi nu este la timp această vizită a lui Băsescu, când situaţia la noi în ţară este de aşa natură politică. În aşa cazuri nu se cheamă oaspeţi. Nici preşedinte nu există, şi situaţia este tensionată din toate părţile", a declarat el.

Voronin a făcut ambele declaraţii la ieşirea de la Procuratură, unde a fost audiat luni şi marţi, în calitate de martor, în legătură cu evenimentele din 7 aprilie de la Chişinău, despre care consideră că au reprezentat o tentativă de lovitură de stat.

Întrebat de ziarişti, la finalul audierilor care au durat peste două ore, dacă îşi menţine acuzaţiile potrivit cărora România ar fi fost implicată în organizarea protestelor din aprilie, Voronin a spus: "Îmi menţin acuzaţiile că la 7 aprilie a fost o tentativă de lovitură de stat".

Traian Băsescu urmează să efectueze o vizită în Republica Moldova în perioada 27-28 ianuarie, la invitaţia omologului său, Mihai Ghimpu. Potrivit preşedinţiei de la Chişinău, programul vizitei include întrevederi cu Ghimpu, premierul Filat, liderii fracţiunilor parlamentare şi ai AIE, precum şi vizite la cimitirul ostaşilor români de la Ţiganca, la Universitatea de la Cahul şi la sediul viitorului Consulat al României din Cahul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite