Meeting de susţinere a romilor în Franţa: "No Sarkozy Day"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 50 de persoane au participat la un miting de susţinere a romilor, în oraşul Saint-Etienne, pentru a denunţa atitudinea Guvernului francez şi "derivele lui xenofobe, liberticide şi contrare demnităţii umane".

Este vorba "despre o iniţiativă cetăţenească, independentă de orice structură asociativă", a declarat Pierre Marechal, unul dintre organizatori, purtând un tricou pe care era scris "No Sarkozy Day".

Citiţi şi:

Raziile făcute de Sarkozy împotriva romilor amintesc de poliţia secretă a Germaniei Naziste

Scopul declarat al mitingului a fost de a mobiliza opinia publică din Saint-Etienne. Trecătorilor le-au fost distribuite broşuri, iar participanţii au susţinut discursuri prin care au criticat măsurile de evacuare a romilor.

Puţini romi se aflau printre participanţii la această manifestaţie din Piaţa Primăriei. Majoritatea se tem şi preferă să rămână ascunşi, a remarcat Pierre Marechal, citat de Le Progres.

Romii se află într-o situaţie legală în Franţa, deoarece ei provin din România şi sunt cetăţeni europeni, copiii lor sunt şcolarizaţi la instituţiile de învăţământ din oraş, iar integrarea lor este posibilă, în condiţiile în care aproximativ 30 de familii trăiesc legal în locuinţe din acest oraş, potrivit participanţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite