Mario Monti condamnă atentatul cu bombă de la Brindisi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul italian Mario Monti a condamnat sâmbătă, cu fermitate, atentatul cu bombă comis într-un liceu din Brindisi (sudul Italiei) care, potrivit unui bilanţ provizoriu, s-a soldat cu un mort, o adolescentă în vârstă de 16 ani, şi alţi cinci elevi răniţi, relatează AFP.

Adresându-se participanţilor la summitul G8 de la Camp David (Maryland, în estul Statelor Unite), Monti a calificat detonarea unui dispozitiv exploziv, care s-a produs sâmbătă dimineaţa, la ora sosirii elevilor în incinta liceului profesional Francesca Morvillo Falcone, drept un act "tragic", "criminal" şi "fără precedent".

Şeful Guvernului a prezentat cele mai profunde condoleanţe familiilor victimelor acestui atac care a şocat Italia şi ale cărui motive rămân, în continuare, neexplicate, în timp ce pista unei acţiuni mafiote, evocată iniţial cu insistenţă, este pusă la îndoială, notează Mediafax.

Dispozitivul, de fabricaţie artizanală, care a explodat către ora locală 7.45 (8.45, ora României), era fabricat din trei butelii de gaz legate între ele şi a fost depus la un perete din acest liceu cu aproximativ 600 de elevi, formaţi în meserii din domeniul modei şi turismului, frecventat mai ales de către fete.

Citește și:

VIDEO UPDATE Italia: O bombă a explodat în faţa unei şcoli. O elevă a murit. Şapte tineri sunt răniţi

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite