VIDEO UPDATE Italia: O bombă a explodat în faţa unei şcoli. O elevă a murit. Şapte tineri sunt răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bombă a explodat sâmbătă în faţa unei şcoli din oraşul Brindisi, situat în sudul Italiei, transmite Reuters. O elevă a murit. Cel puţin şapte persoane sunt rănite, relatează presa italiană.

UPDATE 14.40: Reprezentanţii spitalului în care a fost internată o elevă aflată în stare critică au negat informaţiile furnizate de surse din poliţie, potrivit cărora tânăra a încetat din viaţă, relatează Focus News, care preia AFP.

UPDATE 13.05: Bilanţul atentatului de la şcoala profesională din Brindisi a ajuns la doi morţi şi şase răniţi. Potrivit "Corriere della Sera", o altă elevă, aflată în stare critică la spital, a încetat din viaţă.

UPDATE 12.05: Tânăra care a încetat din viaţă în urma atentatului de la şcoala profesională din Brindisi avea 16 ani, scrie „Corriere della Sera".

Deocamdată, atacul, ce pare a fi mafiot sau anarhist, după cum relatează presa italiană, nu a fost revendicat. Totodată, notează agenţiile italiene de presă, se pare că ar fi fost utilizate două dispozitive artizanale.

UPDATE 11.35: Şapte elevi au fost răniţi, potrivit unui ultim bilanţ, relatează agi.it. Conform autorităţilor, explozia a fost foarte puternică. Ferestrele unui magazin situat la circa 100 de metri de locul deflagraţiei au fost distruse.

UPDATE 11.20 Şase elevi au fost răniţi în urma exploziei, potrivit autorităţilor locale. Unul dintre aceştia este în stare critică, transmit agenţiile internaţionale de presă.

UPDATE 11.11: Explozia a avut loc în faţa şcolii profesionale "Francesca Morvillo Falcone", în jurul orei locale 7.45 (ora 8.45, ora României), când elevii veneau la ore, transmite BBC.

"Având în vedere efectele, se pare că a fost vorba de un dispozitiv puternic", a declarat un oficial al Serviciului de protecţie civilă.

UPDATE 11.01: O persoană a murit în urma exploziei. Potrivit agenţiei ANSA, este vorba despre o elevă.

Doi dintre răniţi sunt în stare gravă, potrivit unor oficiali de la Serviciul de protecţie civilă.

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz, însă nu a furnizat informaţii suplimentare.

Şcoala în faţa căreia s-a produs explozia poartă numele soţiei celebrului judecător antimafia Giovanni Falcone - Francesca Morvillo Falcone.

Judecătorul, soţia sa şi trei gărzi de corp au murit în urmă cu 20 de ani, la 23 mai 1992, într-un atentat comis de mafia siciliană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite