Magnatul Rupert Murdoch, chemat să răspundă în scandalul interceptărilor telefonice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rupert Murdoch, preşedintele News Corp., a declarat că acuzaţiile  sunt „deplorabile şi inacceptabile”
Rupert Murdoch, preşedintele News Corp., a declarat că acuzaţiile sunt „deplorabile şi inacceptabile”

Magnatul Rupert Murdoch, proprietarul grupului News Corporation, va fi audiat de către deputaţii britanici în scandalul interceptării convorbirilor telefonice de jurnalişti ai trustului său, în urma cărora tabloidului News of the Word, proprietate a acestui om de afaceri australiano-american, a fost închis.

Comisia parlamentară pentru Cultură, Media şi Sport, vrea să discute cu preşedintele grupului News Corporation, Rupert Murdoch, cu fiul său James, preşedintele News International,, şi cu Rebekah Brooks, director general al News International, filiala britanică a imperiului media News Corporation.

Citeşte şi:
VIDEO Mogulul lumii şi-a ucis şi îngropat tabloidul
Murdoch a decis închiderea tabloidului News of the World după ce jurnaliştii au făcut interceptări ilegale


"Avem câteva întrebări pentru cei trei. I-am invitat şi dorim să fie aici marţea viitoare", a declarat deputatul laburist Tom Watson pentru BBC Radio 4, adăugând că există posibilitatea ca persoanele menţionate să nu dea curs invitaţiei.

Duminică, tabloidul britanic News of the World a fost închis, după dezvăluirile privind interceptarea de către jurnaliştii tabloidului a telefoanelor rudelor victimelor atentatelor de Londra, rudelor militarilor morţi în Afganistan şi chiar mesageriei unei adolescente date dispărute.

Se pare că închiderea publicaţiei News of the World, deţinută de News Corporation, cu o istorie de 168 de ani, în care a reuşit să ajungă printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu pune capăt scandalului interceptărilor telefonice, care a nemulţumit cele câteva milioane de cititori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite