Guvernul spaniol pregăteşte o lege pentru "o moarte demnă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul spaniol pregăteşte, un proiect de lege pentru "o moarte demnă pentru bolnavii în stare terminală". Executivul de la Madrid a atras atenţia că această lege nu are nicio legătură cu eutanasia.

Legea pentru o moarte demnă este una foarte importantă pentru spaniol, informează postului public de televiziune spaniol, citat de Agerpes.

Vicepremierul spaniol, Alfredo Perez Rubalcaba, a explicat, la televiziunea publică, faptul că legea va permite oricărui cetăţean să "aibă dreptul de a muri demn, adică să moară fără dureri, când ştiinţa şi medicina permit acest lucru".

Citiţi şi:

Spania nu crede că România e pregătită pentru Schengen

El a precizat că efectele legii intră în funcţiune când "cuiva i se spune, de către un medic, că o rudă, o mamă, un frate sau un soţ, se află într-o stare foarte gravă, că moare, şi că, ceea ce e mai rău, va trece prin momente groaznice, va suferi, iar respectiva rudă întreabă medicul dacă nu se poate evita această situaţie".

Potrivit oficialului spaniol, această lege ar garanta drepturile pacientului, dar şi pe cele ale rudelor şi medicilor.

Eutanasia "este o decizie a cuiva care vrea să moară, pur şi simplu, dintr-un anume motiv", iar proiectul normativ al Guvernul Spaniei nu va reglementa astfel de cazuri, a spubliniat Alfredo Perez Rubalcaba.

El a adăugat că noua lege se va aplica numai bolnavilor în stare terminală, pentru că "medicina are azi mecanisme prin care moartea inevitabilă să aibă loc demn, adică fără suferinţe şi fără durere pentru pacient şi rude".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite