Gordon Brown îl acuza pe Tony Blair: "Mi-ai distrus viaţa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gordon Brown a forţat demisia lui Tony Blair
Gordon Brown a forţat demisia lui Tony Blair

Potrivit cărţii "The End of the Party", publicate de un jurnalist al publicaţiei The Observer, premierul britanic Gordon Brown l-a acuzat pe Tony Blair, că i-a "distrus viaţa", determinându-l să grăbească anunţul privind demisia sa din funcţia de premier în 2006, scrie cotidianul britanci The Guardian în ediţia online.

Rawnsley descrie în detaliu insistenţa cu care, în timpul unei audieri de două ore, în septembrie 2006, Brown nu numai că a insistat ca Tony Blair să demisioneze, ci chiar să se asigure că el nu va avea nici un contracandidat, anagajament pe care însă fostul premier nu şi l-a asumat.

Citiţi şi:

Gordon Brown îşi cere scuze pentru un "episod ruşinos" din istoria Marii Britanii

Cartea scrisă de jurnalistul Andrew Rawnsley, a început să ridice semne de întrebare cu privire la caracterul lui Gordon Brown.

Crezi că există un altul mai bun decât mine? ar fi întrebat Brown, în opinia căruia John Reid era " mult prea de dreapta", Alan Johnson "prea superficial", iar David Miliband mult prea tânăr, şi nici unul dintre aceştia nu era mai potrivit decât el însuşi pentru a deveni premier.

Brown i-a cerut lui Blair să facă o declaraţie publică în care să anunţe că îi predă puterea lui şi că îi va fi un colaborator apropiat, pe perioada interimatului, potrivit sursei amintite.

Blair ar fi calificat, ulterior, confruntarea cu Brown în faţa unor apropiaţi drept "teribilă": Striga în continuu la mine că i-am distrus viaţa.

Ed Balls, cel mai apropiat aliat al lui Brown, a fost principalul strateg al acestui demers, potrivit cărţii. Acesta era de părere că Brown a fost prea mult timp prea slab şi că Blair nu se va retrage niciodată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite