George Papaconstantinou: "Grecia va căuta, nu va cerşi, o soluţie europeană"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul elen de Finanţe George Papaconstantinou
Ministrul elen de Finanţe George Papaconstantinou

Ministrul grec de Finanţe George Papaconstantinou a declarat marţi că statul elen "va căuta o soluţie europeană la problemele financiare cu care se confruntă, însă nu va apărea ca un cerşetor în cadrul summitului UE de joi", transmite Xinhua.

Grecia nu va apărea la întâlnirea de la Bruxelles cerşind ajutor. Nu am cerut ajutor financiar de la nimeni, a declarat ministrul grec în cadrul unui forum organizat la Atena.

Angela Merkel

Nu aşteptăm salvatori. Ne putem rezolva singuri problemele, a adăugat Papaconstantinou, potrivit Xinhua.

Acesta a afirmat, la o conferinţă pe teme financiare, că se aşteaptă la consecinţe pozitive în urma summitului Uniunii Europene de joi, unde se va discuta modul în care poate fi ajutată Grecia pentru a depăşi problemele financiare cu care se confruntă.

Oficialul grec afirmat că preferă o soluţie care să vină din Europa la controversa privind modul în care poate fi protejată stabilitatea zonei de o criză din interiorul unui stat membru.

Disperaţi de criza financiară, grecii au recurs la multiple proteste de stradă

George Papaconstantinou a estimat că PIB-ul va înregistra anul acesta un declin între 1,2 şi 1,7 %, în timp ce Comisia Europeană prognozează un recul al economiei Greciei de 2,25 %.

Mizând pe o reducere a deficitului bugetar cu patru procente în acest an, de la 12,7 % din PIB, la sfârşitul lui 2009, la 8,7 la sută din PIB, la finele lui 2010, Grecia a anunţat că ar putea fi nevoită să se îndrepte spre Fondul Monetar Internaţional, dacă nu se va găsi o soluţie europeană pentru gestionarea datoriilor sale.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite