Agenţia Fitch: Perspectiva Franţei, retrogradată la ,,negativ"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fitch ameninţă cu retrogradarea alte cinci state din zona euro
Fitch ameninţă cu retrogradarea alte cinci state din zona euro

Agenţia Fitch a retrogradat perspectiva datoriei pe termen lung a Franţei de la la nivelul „stabil" la ,,negativ". Agenţia menţine însă nivelul „AAA".

„Perspectiva negativă înseamnă că există puţin peste 50% şanse de scădere a ratingului în următorii doi ani", au explicat reprezentanţii agenţiei de ratin Fitch. „În comparaţie cu alte state din zona euro notate cu maximum (AAA), Franţa este cea mai expusă la o accentuare a crizei", susţine Fitch.

Salvată de instituţiile publice şi sociale eficiente

Agenţia de rating a menţinut însă ratingul de AAA pentru că Franţa are ,,o economie bogată şi diversificată, instituţii publice, sociale şi politice eficiente precum şi o felxibilitate în privinţa finanţării", argumentează agenţia de rating.

Citeşte şi
Fitch loveşte giganţii bancari ai lumii

5 state din zona euro, ameninţate

Fitch a mai anunţat vineri seară că intenţionează să retrogradeze ratingul datoriilor publice a şase ţări din zona euro până în ianuarie. Este vorba de state care aveau deja perspectivă negativă: Spania, Italia, Belgia, Slovenia, Cipru şi Irlanda. Agenţia de evaluare a explicat că „natura sistemică" a crizei din zona euro are impact negativ asupra stabilităţii economice şi financiare în întreaga regiune.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite