Franţa: Aderarea României la Schengen ameninţă securitatea Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, a declarat, joi, că aderare României şi Bulgariei la spaţiul Schengen ameninţă securitatea restului Europei şi este "prematură".

Citiţi şi: Nici Finlanda nu vrea să aderăm la Schengen

Şansele Bucureştiului şi Sofiei de a adera în martie 2011 s-au topit ca zăpada la soare după reticenţele exprimate de Franţa şi Germania, comentează AFP.

Dacă baza de date a spaţiului Schengen cade în mâinile crimei organizate internaţionale, se duce toată securitatea internă europeană, a declarat Laurent Wauquiez într-o conferinţă de presă la Helsinki.

Suntem într-un sector în jurul României, Bulgariei şi Greciei, unde se concentrează trei sferturi dintre problemele legate de intrarea persoanelor şi bunurilor în UE: imigraţia ilegală, traficul de arme, problematica drogurilor, traficul de copii, a afirmat ministrul francez.

Citiţi aici reacţia României.

image

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat joi că Germania se opune pentru moment aderării României şi Bulgariei. Mai multe detalii aici.

La rândul său, ministrul finlandez al Afacerilor Europene şi Imigraţiei, Astrid Thors, a declarat că Bulgaria şi România au progresat, dar a adăugat că cele două ţări mai au de luat "măsuri concrete pentru consolidarea luptei împotriva criminalităţii şi corupţiei". Mai multe detalii aici.

Pe dea altă parte, Ungaria, care deţine preşedinţia semestrială a UE, susţine aderarea României şi Bulgariei la Schengen, dacă cele două ţări vor îndeplini toate condiţiile tehnice cerute.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite