Germania îşi confirmă opoziţia faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şansele Bucureştiului şi ale Sofiei de a adera în martie 2011 s-au topit ca zăpada la soare după ce Germania şi-a reafirmat poziţia faţă de amânarea aderării celor două state la spaţiul Schengen, informează AFP.

Germania se opune, în continuare, aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen în martie, însă recunoaşte eforturile depuse de cele două state pentru a îndeplini condiţiile tehnice, a declarat Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, citat de AFP şi preluat de Mediafax.

"Cele două guverne au depus eforturi pentru a îndeplini condiţiile tehnice (de aderare) la Schengen. Acest lucru merită elogii", a declarat oficialul german, cu ocazia unei reuniuni informale a miniştrilor de Interne şi Justiţie din cadrul UE.

"În paralel, există carenţe şi critici faţă de sistemul judiciar şi corupţia" din aceste ţări, şi este este "important să se lege" aspectele tehnice de problemele politice ridicate de aceste două probleme, a adăugat acesta.

Thomas de Maiziere a reiterat poziţia comună franco-germană, care califică drept "prematură" aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen.

Pentru a intra în familia Schengen, un stat trebuie să beneficieze de acordul tuturor celorlalţi membri, iar reticenţele Germaniei şi Franţei au practic valoarea unui veto.

Tőkés László susține că maghiarii ne vor ajuta să aderăm la spațiul Schengen

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite