VIDEO Slovacia: homosexuali atacaţi de neo-nazişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima paradă gay organizată în Slovacia a fost marcată sâmbătă de incidente violente soldate cu cel puţin 2 răniţi şi 8 persoane arestate.

Peste 500 de homosexualii slovaci s-au adunat sâmbătă, în centrul capitalei Bratislava, la "Parada curcubeului", când peste 80 de neo-nazişti, cunoscuţi drept "skinheads", i-au atacat cu pietre şi fumigene. Cei care fluturau steagul marşului, cu un curcubeu desenat pe el, au fost bătuţi.

Poliţia nu a fost capabilă să îi apere pe manifestanţi.

Membrii grupării radicale de extremă dreapta "Slovenská Pospolitos" au scandat "Gunoaie!" şi o piatră a trecut foarte aproape de deputatul european austriac Ulrike Lunacek. În urma incidentelor, participanţii au renunţat la marş.

Printre protestatari au fost şi câţiva membri ai partidului naţionalist "Slovacia Noastră", care au afişat bannere cu "Pentru o familie normală", "Împotriva devianţei!".

image

Organizatorii paradei gay au spus că evenimentul a fost compromis de "o gaşcă de tâmpiţi".

"În locul unei parade a mândriei, Slovacia a avut parte de o zi a ruşinii", a spus redactorul-şef al unei publicaţii slovace, potrivit căruia poliţia a fost depăşită de situaţie deşi marşul şi parada fuseseră anunţate cu mult timp înainte.

Evenimentul trebuia să fie primul eveniment din Slovacia pentru tolerarea comunităţilor de gay, lesbiene, bisexuali şi transexuali.

Despre parada gay din România:

Protestatarii anti-gay: „Lesbienele au dreptul la marş, homosexuali nu!“

Noua Dreaptă a strigat pe străzile Timişoarei: "România nu e Sodoma"

„Gay Parade“ a intrat în normalitate

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite