Protestatarii anti-gay: „Lesbienele au dreptul la marş, homosexuali nu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de persoane afiliate mişcării Noua Dreaptă au participat astăzi la un marş organizat pentru promovarea normalităţii sexuale.

Manifestaţia a avut acelaşi traseu ca în fiecare an, punctul de plecare din Piaţa Revoluţiei urmând Calea Victoriei, până la Dealul Mitropoliei. Ploaia a dat însă peste cap planurile organizatorilor, care aşteptau o prezenţă mult mai ridicată la marşul din această dimineaţă.

Noua Dreaptă a strigat pe străzile Timişoarei: "România nu e Sodomia"

„Sunt cam 200 de participanţi la acest marş. Nu sunt foarte mulţi, dar sunt cei mai buni şi cei mai înfocaţi. Ne aşteptam să strângem mai multe persoane. Probabil ploaia este de vină", a declarat responsabilul pentru relaţii cu presa al asociaţiei Noua Dreaptă, Alexandru Năstase.

Membrii Noua Dreaptă au scandat lozinci si au afişat bannere cu mesaje de protest la adresa homosexualilor,. Tinerii au promovat ideea familiei tradiţionale şi eliminarea elementelor „stil de viaţă alternative" şi „diversitate" din dezbaterile publice despre orientările sexuale.

„Lesbiene poate, homosexualii nu!"

Întrebaţi care dintre cele două categorii ale minorităţilor sexuale sunt mai blamate, lesbienele sau homosexualii, mai mulţi tineri care au protestat astăzi au susţinut că în primul rând imoral este o relaţie bărbat- bărbat, în schimb au lăsat de înţeles că pot tolera relaţiile între două femei.

La marş au fost prezenti aproximativ 30 de jandarmi şi 20 de poliţişti de la Brigada Rutieră, care au supravegheat ca manifestaţia să decurgă în condiţii normale.

Marşul din această dimineaţă a fost organizat ca replică la Marşul Diversităţii, susţinut de minorităţile sexuale tot astăzi, de la ora 17.00. Punctul de plecare este stabilit pentru Piaţa Unirii. Evenimentul este susţinut şi de ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, care va fi prezent la acest marş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite