Cum a ajuns telefonul unui proxenet la Dominique Strauss-Kahn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominique Strauss-Kahn şi omul de afaceri au făcut mai multe schimburi de mesaje pentru a stabili întâlnirile cu prostituatele
Dominique Strauss-Kahn şi omul de afaceri au făcut mai multe schimburi de mesaje pentru a stabili întâlnirile cu prostituatele

Numele lui Dominique Strauss-Kahn a apărut într-un alt scandal sexual din Franţa. O anchetă privind un caz de proxenetism arată fostul şef al FMI a purtat conversaţii telefonice cu unul dintre acuzaţi şi chiar ar fi participat la orgiile organizate de proxenet.

Implicarea lui DSK în această anchetă a pornit de la un simplu telefon mobil, care aparţinea omului de afaceri Fabrice Pazskowski, inculpat în dosarul de proxenetism.

Citeşte şi:
Părerea specialistului în limbajul corporal: DSK, sincer doar pe jumătate

Potrivit publicaţiei "Le Point", Pazskowski şi-ar fi uitat telefonul în timpul unei orgii petrecute în februarie 2011. Aparatul ar fi fost recuperat de Dominique Strauss-Kahn, care l-ar fi restituit proprietarului abia în data de 13 mai.

Presa franceză susţine că DSK şi Pazskowski au făcut mai multe schimburi de mesaje prin intermediul telefonului mobil, pentru a organiza şi alte întâlniri.

"Vii însoţit la Washington? O cunosc?"

Anchetatorii francezi încearcă să recupereze toate mesajele primite şi trimise prin intermediul mobilului, în condiţiile în care Strauss-Kahn a păstrat doar sms-urile expediate de el, nu şi cele primite de la Pazskowski.

Într-unul dintre mesajele trimise de DSK, acesta îl întreabă pe omul de afaceri acuzat de proxenetism: "Vii însoţit la Washington? O cunosc?".

Cartela mobilului, resetată în ziua arestării lui Strauss-Kahn

"Le Point" atrage atenţia că Pazskowski şi-a recuperat telefonul mobil la 13 mai, chiar cu o zi înainte de arestarea lui DSK în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală la New York. În ziua arestului, pe 14 mai, omul de afaceri şi-a resetat cartela, ştergând astfel toate discuţiile cu fostul director al FMI.

Poliţia franceză a luat legătura cu operatorul de telefonie mobilă de la care încearcă să recupereze informaţiile de pe cartela SIM a mobilului.

Dosarul "Carlton din Lille"

Fabrice Paszkowski a fost inculpat la 21 octombrie pentru proxenetism agravat în bandă organizată, asociere de infractori, escrocherie şi abuz de bunuri sociale, fiind plasat în arest preventiv.

Acest caz, denumit "Carlton din Lille", după numele hotelului din acest oraş din nordul Franţei al cărui proprietar este de asemenea inculpat, a dezvăluit posibila participare a lui Dominique Strauss-Kahn la petreceri din Paris şi Washington cu prostituate plătite de oameni de afaceri.

Nici o acuzaţie nu îl vizează pe Strauss-Kahn, fost favorit în cursa prezidenţială din Franţa, a cărui carieră a fost distrusă de arestarea sa la New York, după plângerea pentru viol a unei cameriste de la hotelul Sofitel, ulterior clasată.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite