Doi britanici s-au trezit cu ţiganii-n sufragerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu britanic şi-a găsit casa din vecinătatea Londrei invadată de opt rromi originari din România. Intrușii au cerut proprietarilor 3.000 de lire ca să părăsească imediat locuința. S-au întors din concediu şi şi-au găsit casa din Tottenham ocupată de ţigani, care nu mai voiau să plece. Este un incident care a făcut deliciul tabloidelor din Regatul Unit.

Abu-Taher Ahmed, cetăţean britanic, şi soţia sa lipsiseră de acasă doar patru zile. La întoarcerea din mini-vacanţă, nu mic le-a fost şocul: în sufragerie, nişte străini, care s-au dovedit a fi cetăţeni români, petreceau, mâncau şi beau şampanie. Ba chiar îşi instalaseră şi o parabolică. Harnicii intruşi redecoraseră în cele patru zile câteva dintre camerele familiei Ahmed şi aruncaseră o parte dintre lucrurile, care nu erau deloc pe gustul lor.

Mai citeşte şi:

VIDEO Cum se apără englezii de "ţigani": unitate, un lanţ uman, o pagină de internet

Proprietarul britanic, în vârstă de 68 de ani, a povestit ziariştilor de la „Daily Express" că a fost nevoit să intre în propria casă pe fereastră, pentru că rromii i-au blocat accesul în locuinţa pe care o deţine de 26 de ani. S-a baricadat într-o cameră, unde a stat două zile.

Aceasta în timp ce intruşii au gătit, au făcut plajă în grădină, ba chiar au dat şi o petrecere de casă nouă.

„Schimbaseră yala. Când am intrat în casă, au devenit agresivi şi mi-au cerut să plec imediat", a povestit Abu-Taher. După negocieri, imigranţii au devenit mai „sensibili" şi i-au cerut proprietarului 3.000 de lire ca să părăsească locuinţa. I-au mai amintit că, altfel, procedurile legale de evacuare durează, în Marea Britanie, şase luni.

Reacţie întârziată

„M-am gândit «Nu, aşa ceva nu este posibil». Căminul unui britanic este castelul său, iar eu sunt prea bătrân să mă las fraierit", a relatat Abu-Taher. S-a dus la poliţie, iar reacţia agenţilor a fost demnă de gagurile lui Benny Hill. Poliţiştii i-au spus bărbatului că nu pot interveni, că problema nu este de competenţa lor.

„Sunt extrem de supărat pe poliţie. Era clar că uşile de la intrare şi din spate erau forţate, iar noi aveam toate documentele doveditoare că suntem proprietarii", a spus britanicul. În disperare de cauză, a apelat la presă şi poliţia a devenit mai vehementă ameninţându-i pe intruşi cu arestul pentru încălcarea proprietăţii. După cinci zile, rromii au părăsit casa, lăsând în urmă pagube de mii de lire, uşi sparte, lucruri lipsă şi pereţi zgâriaţi, relatează publicaţia „Daily Express".

image

Abu-Taher Ahmed, șocat de experienţa românească

Imigranţii, în prim-plan

Nu este însă prima oară când imigranţii români dau buzna în casele britanicilor. Presa de la Londra a relatat cu lux de amănunte despre alte două cazuri similare, petrecute în ultimele patru luni. Tabloidele au profitat de ocazie ca să readucă în prim-plan problema imigranţilor din estul Europei.

„Grupările acestea ştiu să exploateze lacunele din legislaţia britanică. Amână evacuarea cât permite legea şi apoi se mută în casa altcuiva", a declarat un poliţist citat de „Daily Express".

„Ce fel de ţară a ajuns Marea Britanie. Să te duci la muncă dimineaţa şi seara să te temi să nu găseşti o familie de imigranţi instalată la tine-n casă. Aceasta este trista concluzie a imigraţiei necontrolate", a comentat incidentele judecătorul Richard Bray pentru „Scottish Sunday Express".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite