Circulaţia în Bruxelles a fost paralizată după ce un controlor a fost omorât în bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea companiei de transport public din Bruxelles a anunţat sâmbătă suspendarea circulaţiei autobuzelor, a metrourilor şi tramvaielor în capitala belgiană după ce un controlor a fost "bătut cu violenţă" la locul unui accident de circulaţie, relatează AFP.

"În urma agresării unuia dintre colaboratorii noştri în această dimineaţă pe reţeaua de suprafaţă, conducerea STIB a decis să suspende exploatarea reţelei de tramvaie, autobuze şi metrou", a declarat purtătoarea de cuvânt a companiei Françoise Ledune.

Controlorul a fost "bătut cu violenţă şi dus la spital în stare critică", a precizat ea.

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, era în moarte cerebrală şi a decedat la scurt timp. Agresorul lui a fost arestat în cursul după-amiezii, a anunţat procurorul Bruno Bulthé, care a considerat intolerabil acest tip de acte "de violenţă gratuită".

Controlorul STIB a fost chemat la faţa locului după un accident produs între un autobuz şi un vehicul privat, cu puţin timp înainte de ora locală 07.00, într-una dintre comunele capitalei.

"Potrivit informaţiilor pe care le deţinem şi elementelor strânse de la faţa locului, o singură persoană l-a lovit", a precizat magistratul în faţa jurnaliştilor.

Premierul Elio Di Rupo a condamnat această agresiune într-un comunicat. El a cerut ca vinovaţii să fie aduşi imediat în faţa tribunalului şi pedepsiţi "cu cea mai mare severitate".

"Violenţa nu îşi are locul în societatea noastră, în care unul dintre fundamente este respectul faţă de celălalt în orice circumstanţe", a insistat el.

Ministrul de Interne Joëlle Milquet a denunţat, la rându său, un "act criminal de o violenţă extremă" şi şi-a anunţat intenţia de a prezenta măsuri pentru consolidarea securităţii în transportul în comun în cadrul unui consiliu de miniştri care va avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite