VIDEO Cel mai grav atac în Marea Britanie din 1996 / Britanicul care a ucis 12 oameni a dat un avertisment înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicul care a ucis 12 oameni, ieri, după care s-a sinucis, a dat un avertisment cu privire la intenţiile sale, cu câteva ore înainte de masacrul provocat în nord-vestul Angliei.

Într-o conversaţie purtată marţi, la miezul nopţii, Derrick Bird, în vârstă de 52 de ani i-a spus unui prieten apropiat: "Nu te voi mai vedea".

Peter Ledder, care îl ştia pe Bird de 20 de ani a declarat pentru The Times: "Am venit la muncă de dimineaţă şi am auzit ce s-a întâmplat. Cred că plănuise deja totul".

VIDEO Masacru în Marea Britanie: 12 morţi şi 25 răniţi

Bird, un şofer de taxi, care recent devenise şi bunic, a fost descris ca un bărbat liniştit şi tăcut. Ieri, în doar câteva ore, a împuşcat mortal mai mulţi prieteni, colegi şi oameni necunoscuţi.

A condus din Whitehaven prin satele din vestul Cumbriei înarmat cu puşcă de vânătoare de 22mm şi un pistol, trăgând la întâmplare în oamenii de pe stradă.  Pe lângă cei 12 morţi, alţi 25 de oameni au fost răniţi, trei dintre ei fiind în stare critică la spital.

Ashley Gaytor a declarat că Bird a oprit maşina lângă ea şi a îndreptat arma către ea. "Mi-am acoperit urechile şi m-am lăsat în jos ca să mă feresc de focul tras. Am simţit cum glonţul  mi-a trecut pe lângă părul prins în coadă"

Masacrul a încetat când Bird, agresorul, s-a împuşcat în pădure, lângă un cătun din Boot. Fratele său geamăn, David Bird, a fost găsit ulterior mort, în patul său de acasă.

Autorităţile spun că şi avocatul familiei, Kevin J. Commons, a fost ucis. Aceste crime s-ar fi petrecut cu câteva ore înainte de primele focuri trase în Whitehaven.

Poliţia din Cumbria a cerut ajutor pentru a pune cap la cap mişcările lui Bird în ultimele 24 de ore înainte de masacru. Mai mulţi anchetatori se află în cele 30 de scene de crimă, informează BBC.

Colegii săi taximetrişti spun că se certase cu o seară înainte şi bărbatul se simţise ofensat.

Poliţia a raportat că mama lui Bird, în vârstă de 90 de ani, fusese împuşcată, dar a refuzat să comenteze afirmaţiile prietenilor de familie care susţineau că exista o dispută arpigă, legală pentru avere.

O rudă a bărbatului a spus jurnaliştilor de la The Times că celălalt frate al gemenilor, Brian Bird, se afla în stare de şoc. "Stă acolo gândindu-se că unul dintre fraţii lui şi-a ucis fratele geamăn. Dumnezeu ştie ce simte el acum", a spus femeia.

Incidentul a amintit de masacrele din Hungerford (1987) a lui Michael Ryan şi din Dunblane (1996), unde Thomas Hamilton a ucis 16 elevi şi profesori într-o şcoală, ambele evenimente ducând la înăsprirea legislaţiei privind achiziţionarea de arme.

image

În Marea Britanie este foarte greu să obţii un pistol. În prezent, în Anglia şi Ţara Galilor, conform rapoartelor, există 138,728 de oameni care au certificat de portarm, iar ei deţin 435,383 de arme de foc. De asemenea, există 574,946 de certificate pentru pistoale care acoperă 1,4 milioane de pistoale.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite