VIDEO Masacru în Marea Britanie: 12 morţi şi 25 răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer de taxi britanic a împuşcat mortal cel puţin 12 oameni şi a rănit alţi 25 într-o regiune turistică din nord-vestul Angliei, înainte de a se sinucide. Bilanţul este provizoriu.

Martorii au declarat că un bărbat care conducea un taxi, trăgea prin geamul maşinii. Printre victime s-au aflat o femeie pe bicicletă, un fermier şi cel puţin doi şoferi de taxi. Potrivit BBC, agresorul a tras în 11 focuri.

Masacrul a avut loc miercuri în oraşul Whitehaven şi în localităţile vecine Seascale şi Egremont, la 560 km nord-vest de Londra.

 "În virtutea informaţiilor de care dispunem în prezent, putem să confirmăm că 12 persoane şi-au pierdut viaţa, în afară de Derrick Bird", agresorul, a declarat presei un oficial din cadrul poliţiei locale, Stuart Hyde, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, anchetatorii analizează circa "30 de scene ale crimei".

"Nu înţelegem în acest stadiu adevărata motivaţie din spatele acestor crime, şi nu putem stabili dacă a fost ceva premeditat sau un atac orb", a spus purtătorul de cuvânt.

"Prioritatea noastră este acum să încercăm să aflăm ce anume a provocat aceasta şi unde a fost Bird în ultimele 24 de ore", a precizat el. Oficialul a lansat de altfel şi un apel către eventualii martori.

Cadavrul agresorului, Derrick Bird, de 52 ani a fost găsit de poliţişti cu o armă lângă el, într-o pădure din comitatul Cumbria. Atacatorul a fost descris de cunoscuţi ca liniştit şi prietenos, aşa că acţinea sa este cu atât mai şocantă.

În Marea Britanie armele sunt interzise, iar atacurile în masă sunt rare. Ultimul eveniment de acest fel a fost înregistrat în 1996, informează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite