Directorul general al British Petroleum va demisiona până în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al grupului British Petroleum (BP), Tony Hayward, criticat pentru modul în care a gestionat dezastrul ecologic din Golful Mexic, a declarat că-şi va anunţa demisia până în luna octombrie a acestui an, pentru a ajuta compania să-şi reabiliteze imaginea, anunţă presa internaţională.

Tony Hayward, în vârstă de 53 de ani, va părăsi BP înainte de începutul lunii octombrie, dacă scurgerile de petrol care stau la baza mareei negre din Golful Mexic sunt oprite definitiv, informează publicaţia "The Times".

Citeşte şi:

Washingtonul şi Londra, învrăjbite de pata de petrol

SUA, recunoscătoare României pentru asistenţa în cazul petei de petrol

Hayward a adăugat că, odată cu plecare lui din cadrul grupului petrolier britanic, va fi dezvăluită şi noua strategie a companiei, intitulată "Viitorul BP".

"Îmi vreau viaţa înapoi", a declarat directorul general BP după ce a primit critici dure pentru modul în care a gestionat dezastrul ecologic, notează "The Guardian".

Dorinţa şefului BP are şanse să devină realitate, în condiţiile în care Hayward a anunţat, miercuri, că va renunţa la conducerea grupului la finalul lui septembrie sau, cel târziu, la începutul lunii octombrie.

Un purtător de cuvânt al BP a declarat pentru AFP că Hayward "rămâne la postul său şi se bucură de sprijinul conducerii şi al consiliului de administraţie".

Platforma Deepwater Horizon, exploatată de BP, a explodat la sfârşitul lunii aprilie provocând moartea a 11 persoane. Incendiul nu a putut fi stins, iar platforma s-a scufundat producând cele mai mari scurgeri petroliere marine din istoria SUA.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite