Operaţiunile militare împotriva opozanţilor “au încetat” în Siria, a anunţat preşedintele al-Assad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operaţiunile militare împotriva opozanţilor "au încetat" în Siria, a declarat miercuri preşedintele ţării, Bashar al-Assad, în cadrul unei discuţii telefonice purtate cu secretarului general al ONU, Ban Ki-moon.

Potrivit BBC News, preşedintele sirian a asigurat că "operaţiunile militare şi ale poliţiei au încetat". Declaraţia acestuia a fost făcută în cadrul unei conversaţii telefonice cu secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, care a cerut ca "toate operaţiunile militare şi arestările în masă să înceteze imediat" în Siria.

Citeşte şi:
Lumea arabă explodează. La propriu

Reprimarea sângeroasă a opozanţilor afectuată de regimul sirian a atras atenţia şi îngrijorarea organizaţiilor internaţionale. Statisticile neoficiale arată că violenţele au provocat moartea a aproximativ 2.000 de oameni în ultimele cinci luni.

Preşedintele Bashar al-Assad a anunţat încetarea conflictului armat condus de forţele sale de ordine împotriva opozanţilor regimului sirian, deşi declasare anterior că ţara sa "va rămâne puternică" în faţa presiunilor comunităţii internaţionale pentru încetarea violenţelor.

Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului din cadrul ONU urmează să ceară Consiliului de Securitate joi lansarea unei anchete de către Curtea Penală Internaţională cu privire la reprimarea sângeroasă a opozanţilor afectuată de regimul sirian, potrivit unor diplomaţi.

Consiliul de Securitate, care numără 15 membri, va avea o reuniune asupra crizei din Siria joi. Doar Consiliul de Securitate al ONU poate cere deschiderea unei anchete la Curtea Penală internaţională.


Organizaţiile umanitare estimează 5.000 de morţi în ultimele cinci luni, în Siria

image


O secţie de poliţie din oraşul Hama a fost avariată în timpul protestelor

image


Mii de sirieni au ieşit în stradă în semn de protest faţă de regimul preşedintelui al-Assad

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite