VIDEO Bilanţ nou: peste 600 de morţi şi 10.000 de răniţi în cutremurul din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

617 oameni au murit şi peste 9.000 au fost răniţi miercuri, în China, după cutremurul de 7,1 grade Richter, potrivit noului bilanţ anunţat joi de televiziunea oficială chineză.

Potrivit noilor informaţii la aproape 30 de ore de la cutremur, alte câteva sute de persoane sunt date dispărute şi aproape 1.000 sunt în stare foarte gravă. Echipele de salvare continuă joi operaţiunile de găsire a supravieţuitorilor, în timp ce mii de sinistraţi şi-au petrecut noaptea afară, pe temperaturi de sub 0 grade.

"Este la fel ca într-o zonă de război. E haos total. Când vine noaptea oamenii disperă, plâng şi ţipă. Unii au mâinile şi picioarele rupte dar tot ce pot primi acum este o injecţie", a spus pentru AFP proprietarul unui hotel din zona afectată de cutremur.

Cutremurul s-a produs miercuri dimineaţă, la ora 02.49, ora României, în sud-vestul Chinei, în provincia Qinghai, aflată în apropiere de Tibet. Seismul a avut magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), respectiv 7,1 conform Institutului de Seismologie din China. Seismul a fost urmat de 18 replici, dintre care două depăşind 6 grade pe scara Richter. Este cutremurul cu cele mai multe victime în China după cel din mai 2008, soldat cu 87.000 de morţi şi dispăruţi.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite