Un avion nord-coreean s-a prăbuşit în China. Pilotul a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un aparat de zbor nord-coreean, care ar putea fi un avion de vânătoare, s-a prăbuşit marţi după-amiază în China, în apropierea graniţei comune, au anunţat surse sud-coreene.

Pilotul, care a murit în urma prăbuşirii, ar fi putut încerca să fugă în Rusia, potrivit unor surse din domeniul spionajului, citate de agenţia Yonhap. Cauza prăbuşirii nu este cunoscută, iar o anchetă a fost demarată în China.

Citiţi şi:

Un avion militar s-a prăbuşit în apropiere de prima centrală nucleară a Iranului

Dezertările sunt comune, însă o astfel de tentativă cu avionul este neobişnuită şi ar fi o situaţie stânjenitoare pentru Phenian, informează presa britanică.

Potrivit cotidianului Ming Pao, din Hong Kong, un al doilea pilot ar fi fost implicat, însă nu se cunoaşte locul unde se află acesta.

Localnicii spun că poliţia paramilitară a sosit rapid la locul prăbuşirii şi a izolat zona. Fotografii ale epavei, realizate de un localnic şi postate pe Internet, arată un steag nord-coreean pe coada avionului.

Coreea de Nord are o bază aeriană militară în Sinuiju, în apropierea frontierei cu China.

Experţii militari au declarat că avionul pare să fie un MiG-15, un model folosit în timpul Războiului Coreean din 1950-1953.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite