Coreea de Nord ameninţă cu alte atacuri dacă Sudul încalcă frontiera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care insula a fost lovită de obuze
Momentul în care insula a fost lovită de obuze

Coreea de Nord acuză Sudul pentru izbucnirea conflictului în urma căruia patrupersoane şi-au pierdut viaţa, şi a avertizat că va continua să lanseze atacuri asupra coreei de Sud, în cazul în care Seoulul încalcă mult disputata frontieră maritimă.

Coreea de Sud a declarat că aproximativ 200 de obuze nord-coreene au lovit una dintre insulele sale, determinând tiruri de ripostă din partea lor. Pe de altă parte însă, Phenianul susţine că Sudul a tras primul, deşi ei au avertizat Seulul să înceteze exerciţiile militare din zonă.

VIDEO Armata nord-coreeană a lansat 200 de obuze asupra Coreei de Sud

Preşedintele american Barack Obama a participat la o reuniune la Casa Albă cu echipa de  securitate naţională, în cadrul căreia şi-a exprimat sprijinul necondiţionat pentru Coreea de Sud şi au fost dezbătute modalităţi de instaurare a păcii în peninsula coreeană.

Armata sud-coreeană a ridicat gradul de alertă la cel mai înalt nivel de la sfârşitul războiului cu nordul (1950-1953). Phenianul ameninţă că va continua cu "lovituri militare nemiloase", dacă vecinul său încalcă frontiera maritimă de vest chiar şi cu un milimetru, informează Sky News.

Frontiera maritimă trasată de ONU la sfârşitul războiului coreean, în 1953, nu a fost niciodată recunoscută de Coreea de Nord, principalul argument adus de Phenian fiind că această delimitare forţează navele sale să facă ocoluri de lungă durată pentru a ajunge la căile de transport maritim internaţional.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite