VIDEO Kim Jong-Il se plânge de birocraţia din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de la Phenian ar vrea berării şi restaurante nord-coreene în Extremul Orient Rus.

Preşedintele Coreii de Nord, Kim Jong-Il, s-a interesat, în timpul vizitei recente în Rusia, de posibilitatea deschiderii unor berării şi restaurante nord-coreene în Extremul Orient Rus, scrie RIA Novosti. Trimisul special al Kremlinului în regiune, Viktor Işayev, i-a spus că nu vede niciun impediment în calea acestei iniţiative, în zonă fiind comercializate diverse tipuri de bere din Rusia, Germania, China sau Japonia, aşa că şi berea nord-coreeană este binevenită.

Pe de altă parte, Kim s-a plâns de birocraţia din Rusia. Trece prea mult timp între înaintarea unei solicitări şi primirea unui răspuns, a spus el.

Berăria engleză

Nord-coreenii au început să fabrice prima lor bere după ce au cumpărat echipamentele fabricii Ushers din sud-vestul Angliei, închisă în 2000. Phenianul a dat 1,5 milioane de lire sterline, prin intermediul unui broker german, pentru a cumpăra toate utilităţile fabricii engleze. Berea se numeşte Taedong River şi a beneficiat chiar şi de o reclamă comercială, o raritate în Coreea de Nord.

Citeşte şi:

Kim Jong-Il, cu trenul blindat prin Rusia

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite