VIDEO NASA a emis o alertă de "tsunami" solar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi dimineaţa a avut loc cea mai mare explozie solară din ultimii patru ani, Soarele aruncând un val masiv de particule în spaţiu şi către Pământ. Furtuna solară a emis radiaţii care au lovit Pământul în câteva minute. În prezent, un nor imens de particule solare se îndreaptă către noi. Specialiştii spun că „tsunamiul solar", cum este numită unda de şoc eliberată de explozie, riscă să distrugă sateliţii şi să

Masa de particule se apropie de Pământ cu o viteză care poate atinge până la 600 de km/secundă şi se aşteaptă să ajungă în circa 24 de ore.

Citiţi şi: Pământul, la un pas de tsunami solar

"Tsunami-ul" solar sau furtuna geomagnetică produsă de explozia solară este un fenomen ce poate afecta câmpul magnetic al planetei noastre.

Unda de şoc poate afecta serios sateliţii, reţelele de distribuţie a electricităţii şi liniile de comunicaţii de pe tot globul.

Consecinţele în cazul oamenilor ar putea fi durerile de cap, ameţeala sau stările de nervozitate.

Furtunile geomagnetice nu se comportă ca nişte fenomene meteorologice şi de aceea nu se simt de către oameni, susţin astronomii. Totuşi, modificarea puternică a câmpului magnetic al Pământului aduce schimbări în interiorul tuturor organismelor vii.

NASA a emis o alertă în acest sens.

Vezi aici activitatea magnetică din 13 februarie:

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite