Ungaria nu suportă comparaţia cu Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Am hotărât că vom face totul pentru a urma întocmai planul de reducere a deficitului bugetar", a declarat luni Mihaly Varga, şeful cancelariei primului-ministru Viktor Orban, la Lovasbereny, în cadrul unei întruniri de urgenţă a Cabinetului în care s-au abordat probleme economice, titrează publicaţia New York Times.

Guvernul de centru-dreapta din Ungaria a făcut apel luni la diminuarea deficitului bugetar prin reducerea cheltuielilor, continuând să se dea înapoi de la declaraţiile anterioare emise de lideri ai Fidesz potrivit cărora ţara s-ar putea confrunta cu o criză financiară precum cea din Grecia.

Citiţi şi:

VIDEO Ungurii ne arată ce vine după deciziile anti-criză din România

Ungaria ar putea avea soarta Greciei

Potrivit New York Times, Ungaria, una dintre ţările din Europa de Est cel mai puternic afectate de criza financiară internaţională, a fost forţată, la sfârşitul anului 2008, să accepte un împrumut în valoare de 25 miliarde dolari în regim de urgenţă de la Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană.

Guvernul va duce la bun sfârşit planul de reducere a deficitului bugetar la 3,8 % din produsul intern brut pentru anul 2010, a declarat ministrul maghiar al economiei, Gyorgy Matolcsy, într-un interviu pentru postul CNBC.

Acesta a recunoscut că guvernul, condus de partidul Fidesz, a făcut o serie de gafe discursive, în ultimele zile, dar a adăugat că era evident că "Ungaria nu este Grecia."

Varga a declarat că guvernul va lua în considerare instituirea unei taxe unice pe venit personal de 15 - 20%.

Alţi funcţionari din cadrul guvernului au afirmat că posibilitatea impunerii unei taxe asupra băncilor a fost, de asemenea, discutată.

Ungaria a stârnit vâlvă pe pieţele globale, săptămâna trecută, după ce un înalt funcţionar din guvernul maghiar a declarat că fostul executiv a manipulat cifrele bugetului şi a minţit în legătură cu starea economiei ungare.

Comentariile au tras în jos moneda naţională, forintul, şi a contribuit la prăbuşirea euro la cel mai scăzut nivel al ultimilor patru ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite