FOTOGALERIE Un cal pentru Biden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele american a vizitat Mongolia pentru a saluta „democraţia tânără" din această ţară. El a primit în dar un cal, pe care însă nu-l va lua cu el la Washington.


Între vizita în China şi cea din Japonia, vicepreşedintele american, Joe Biden, a făcut o scurtă escală în Mongolia, unde a fost primit cu mare fast, dat fiind că este primul vicepreşedinte SUA care vizitează această ţară din 1944 (George W. Bush a fost primul preşedinte SUA care a vizita Mongolia, în 2005).

„Am devenit mult mai apropiaţi după ce poporul mongol a îmbrăţişat democraţia... în urmă cu 22 de ani", a declarat Biden la Ulan Bator, după întrevederea cu premierul Sukhbaatar Batbold, lăudând cele cinci alegeri prezidenţiale şi parlamentare care au fost organizate de atunci.

FOTOGALERIE

Click pe imagine pentru a vedea FOTOGALERIA.

image
image
image

„Celticul" năravaş

Ca semn al prieteniei dintre cele două popoare, Biden a primit în dar un cal de rasă, pe care l-a botezat „Celticul". Acesta nu a fost prea încântat să-l cunoască pe Biden şi a devenit agitat după ce ambasadorul american la Ulan Bator i-a pus la gât o panglică albastră. Calul nu va ajunge însă în SUA, ci va rămâne în Mongolia. Vicepreşedintele SUA a urmărit relaxat o demonstraţie de sporturi şi dansuri mongole şi a tras cu arcul.

Rezerve uriaşe de minereuri

Mongolia încearcă să-şi diversifice legăturile comerciale, pentru a-şi reduce dependenţa de China. În prezent, 90% dintre exporturile sale se duc în China. Ţara are rezerve uriaşe de minereuri şi vrea să atragă investiţii străine în acest sector. Anul trecut, Mongolia a avut o creştere economică de 28%, pe fondul cererii uriaşe de minereuri din partea Chinei, Japoniei şi Coreii de Sud, notează „Bloomberg".

Citeşte şi:

Misiunea lui Joe Biden în China

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite