Tratat de frontieră cu Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România şi Republica  Moldova vor semna un tratat referitor la regimul frontierei de stat, la colaborare şi la asistenţă mutuală pe probleme de frontieră, a declarat, pentru ,,Adevărul”, Attila Korodi, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor din România.

Prima vizită a lui Emil Boc în Moldova: înmânarea primelor permise de trafic la frontieră

Documentul ar putea fi un compromis între Tratatul de bază cerut de o parte a clasei politice de la Chişinău şi parteneriatul european propus cândva de România.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Serafim Urechean, a declarat pentru ,,Adevărul" că documentul este un „prim compromis, un prim pas către soluţionarea legală a relaţiilor dintre cele două ţări".

Oficialul nu a precizat dacă documentul înlocuieşte Tratatul de bază moldo-român, cerut în continuare de o parte a clasei politice din Republica Moldova. 

Parafat de miniştrii de Externe ai celor două ţări în 2000, documentul a fost abandonat un an mai târziu, când la putere, la Chişinău, a venit Partidul Comuniştilor. Motivul: divergenţele legate de limbă şi identitate între cele două părţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite