Prima vizită a lui Emil Boc în Moldova: înmânarea primelor permise de trafic la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Boc a asigurat Moldova de sprijinul României
Premierul Boc a asigurat Moldova de sprijinul României

Premierul Emil Boc se află miercuri la Chişinău, în prima sa vizită de lucru, alături de miniştrii Internelor - Vasile Blaga, Dezvoltării Regionale şi Turismului - Elena Udrea şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

UPDATE 12.36  Emil Boc Vlad Filat i-au înmânat Mariei Duşinschi, mamă a trei copii care învaţă la Iaşi, primul permis de mic trafic.

Emil Boc: România a fost, este şi va fi un susţinător necondiţionat al drumului european al Republicii Moldova. Demersurile în acest sens vor fi susţinute în totalitate de către administraţia de la Bucureşti, inclusiv în ce priveşte deschiderea din iunie a dialogului pentru liberalizarea vizelor.

Vlad Filat: Avem nevoie de prieteni sinceri care ne sunt alături atunci când avem nevoie şi în acest sens România este un exemplu şi care ne ajută în mişcarea înainte.

Premierul român a fost întâmpinat pe aeroportul din Chişinău de către noul ambasador al României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Pe agenda întâlnirii figurează participarea împreună cu omologul său moldovean, Vlad Filat, la ceremonia de eliberare a primelor 441 de permise de mic trafic şi o întâlnire cu preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

Ce este Acordul de mic trafic la frontieră?

Acordul prin care cetăţenii moldoveni care locuiesc în apropierea graniţei româneşti vor putea intra în România fără vize a intrat în vigoare la 26 februarie 2010. Astfel, de la 1 martie, peste 2.500 de cetăţeni moldoveni au solicitat permisul.

Potrivit Acordului, cetăţenii care locuiesc în mod legal, de cel puţin un an, pe o rază de 30 de kilometri de la graniţa comună vor putea să intre şi să rămână în zona de frontieră similară a statului vecin pentru o perioadă neîntreruptă de trei luni.

Aproximativ 1.250.000 de cetăţeni moldoveni din 361 de localităţi de frontieră pot beneficia de acest acord. Până la intrarea României în spaţiul Schengen, aceste permise se vor acorda gratuit, după care va fi fixat un preţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite