FOTO Incendiul din Israel e încă activ / Premierul cere ajutor aerian străin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avioane din Grecia şi Bulgaria au ajuns, vineri, în Israel, cu pompieri şi echipamente care să ajute la stingerea incendiului de pădure din apropierea oraşului Haifa, în urma căruia 40 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 14.000 au fost evacuate.

Citeşte şi:

Israelul cere ajutor aerian străin pentru stingerea incendiului de la Haifa

VIDEO Incendiu în Israel: 40 de morţi, sute de evacuaţi

România, Spania, Croaţia, Turcia, Franţa, Rusia, Azerbaidjan, Cipru, Marea Britanie şi Egipt au promis, de asemenea, să trimită avioane, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului israelian Benjamin Netanyahu, citat de Bloomberg.

Israelul se aşteaptă ca în cursul zilei de azi să ajungă aproximativ 20 de avioane din aceste ţări, după ce, în cursul serii de joi, primul ministru israelian a apelat la mai multe ţări, rugându-le să vină în ajutorul Israelului. Grecia va trimite patru avioane speciale, Ciprul va trimite un elicopter şi un avion, Rusia, două avioane şi un elicopter, Egipt, două elicoptere, Azerbaidjanul, două elicoptere, Spania, două avioane, Croaţia, un avion, Franţa, două avioane, România, un elicopter, Marea Britanie, trei elicoptere şi Turcia, 2 avioane.

VEZI GALERIE FOTO



"Acesta este un dezastru de proporţii fără precedent", declara Netanyahu. Oficialii se vor întâlni astăzi pentru a discuta ce măsuri vor fi luate pentru a face faţă incendiului.

Incendiu în Israel


Incendiul a izbucnit joi şi a fost favorizat de faptul că Israelul suferă una din cele mai grave secete din ultimele decenii..

Asistenţa externă e esenţială

Există puţine şanse ca flăcările să poată fi stinse fără ajutor din străinătate, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Hezi Levi.

"Trebuie să fim pregătiţi pentru o luptă lungă şi nu vorbesc despre câteva ore, vorbesc despre câteva zile," a spus el. "Nu am fost pregătiţi pentru un incendiu de asemenea proporţii, cu atâţia morţi şi răniţi".

Incendiu în Israel



Majoritatea victimelor au fost surprinse de flăcări într-un autobuz care transporta mai mulţi gardieni, ce urmau să ajute la evacuarea unei închisori. Un copac căzut a blocat drumul, 36 de persoane căzând pradă flăcărilor.

Incendiu în Israel
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite