Primarul Kievului este de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul ucrainean este cel care a sesizat că edilul capitalei nu s-a mai prezentat la muncă de două luni . Primarul Kievului, Leonid Cernoveţki, şi-a lăsat concetăţenii să se descurce singuri cu vicisitudinile iernii. Din noiembrie 2010 nu a mai dat pe la primărie.

Prim-ministrul ucrainean, Mykola Azarov, i-a cerut, în plină conferinţă de presă, şefului Administraţiei oraşului Kiev, Oleksandr Popov, şi prim-vicepremierului, Andri Kliuev, să lămurească misterul dispariţiei, de la sfârşitul anului trecut, a edilului capitalei, Leonid Cernoveţki. „Este în vacanţă ? Locuitorii Kievului doresc ca el să revină la muncă? Găsiţi-l pe primar şi spuneţi-i că toţi kievenii îi simt lipsa, că doresc să‑l vadă şi îi cer să se întoarcă la lucru", a spus ironic şeful guvernului ucrainean, citat de agenţia Ria Novosti. Azarov a remarcat că în tot acest timp Kievul arată tot mai rău: drumurile sunt într-o stare groaznică, zăpada nu a fost îndepărtată, au apărut construcţii ridicate haotic. 

Citiţi şi: „Putinizarea“ lui Ianukovici

Oleksandr Popov nu a putut răspunde unde se află primarul, dar a precizat că „suntem în legătură cu el". Locuitorii din Konşa Zaspa, localitate din apropierea Kievului unde edilul are o casă de vacanţă, spun că nu l-au mai văzut de şase luni. De obicei, făcea jogging pe malul lacului din apropierea casei sale, bea ceaiul în balcon, se plimba cu ATV-ul. Doar fiica primarului, Cristina, a mai fost văzută venind pe aici, spun vecinii, citaţi de publicaţia „Vesti".

Edilul, lăsat fără prerogative

Cernoveţki, liderul Partidului Liberal Creştin şi fost deputat din partea partidului Ucraina Noastră, deţine funcţia de primar din 2006. El a fost privat de mai multe prerogative, în noiembrie anul trecut, de către preşedintele Viktor Ianukovici. Primarul, supranumit „Kosmos" din cauza pasiunii sale pentru fenomenele paranormale, a fost eroul mai multor momente controversate, care au făcut să apară zvonuri despre sănătatea sa  mentală. Parlamentarii chiar au cerut un control psihiatric pentru acesta. Cea mai trăznită ispravă a fost atunci când primarul a apărut la o conferinţă de presă în şort şi a făcut câteva exerciţii de gimnastică pentru a le arăta ziariştilor forma sa fizică. O explicaţie a absenţei edilului ar putea fi şi faptul că procurorii investighează implicarea acestuia în deturnări de fonduri şi atribuire frauduloasă de terenuri ale municipalităţii.

Localizat în Franţa şi în Georgia

Presa ucraineană speculează că Leonid Cernoveţki nu s‑ar mai afla în ţară şi că nu s-ar mai fi întors din Franţa, unde şi-a sărbatorit, în noiembrie, cea de-a 60-a  aniversare. O publicaţie din Kiev scrie că edilul s-ar afla în Georgia, unde intenţionează să investească în dezvoltarea infrastructurii de turism din această ţară. Soţia sa, Alina Aivazova, este din Tbilisi, iar tatăl ei este un personaj influent acolo. Familia primarului are în vedere să investească în câteva hoteluri şi malluri în Georgia.

"Găsiţi-l pe primar şi spuneţi-i că toţi kievenii îi simt lipsa..."
Mykola Azarov premierul Ucrainei

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite