Premierul Netanyahu a autorizat uciderea liderului Hamas?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a autorizat Mossadul să ducă la îndeplinire misiunea de a-l asasina în Dubai pe Mahmoud al-Mabhouh, membru al mişcării palestiniene Hamas, în cursul unei reuniuni la sediul serviciului secret, potrivit unor surse citate de „Sunday Times".

Avizul l-ar fi dat la începutul lunii ianuarie, de faţă fiind mai mulţi membri ai comandoului. Fiind oficialul care îşi dă autorizarea finală pentru astfel de operaţiuni, Netanyahu a fost informat în legătură cu planurile de a-l ucide pe Al-Mabhouh. Deoarece misiunea a fost considerată ca neprezentând un grad mare de risc, premierul israelian a autorizat-o.

Mai citeşte şi:

VIDEO Asasinii liderului Hamas, deghizaţi în tenismeni

Palestinianul, vândut de „fraţi"

Şeful poliţiei din Dubai, generalul Dhahi Khalfan, susţine că „echipa morţii" a folosit paşapoarte „diplomatice" şi evocă o posibilă complicitate a anturajului liderului palestinian în comiterea asasinatului.

El a recomandat mişcării Hamas să demareze „o anchetă internă asupra persoanei aflate la originea scurgerilor de informaţii privind deplasările exacte ale lui Mabhouh, către comandoul care l-a asasinat.

Publicaţia „The Telegraf" scrie, citând surse diplomatice, că paşapoartele cetăţenilor britanici folosite de „echipa morţii" nu erau biometrice şi au fost copiate, în secret pe aeroportul din Tel Aviv de serviciile israeliene de imigraţie.

Israelienii au anunţat Foreign Office că operaţiunea a avut loc în momentul în care cetăţenii britanici, care trăiesc în prezent în Israel, au fost supuşi procedurilor specifice de control pe aeroportul din Tel Aviv, când documentele le-au fost reţinute pentru scurt timp.

Suspecţii au folosit paşapoarte cu propriile poze, dar numele şi seriile aparţineau unor persoane nevinovate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite