Prefecţii sunt presaţi să scape de țigani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, explica, săptămâna trecută, Parlamentului European că Parisul „nu a luat nicio măsură specifică împotriva rromilor“, deşi exista încă din 5 august o circulară a Ministerului de Interne adresată prefecţilor, care demonstrează contrariul.

După ce europarlamentarii au adoptat joi o rezoluţie prin care cer Franţei şi altor ţări UE să „suspende imediat" expulzarea rromilor, Besson a dat asigurări că „rromii nu sunt consideraţi ca atare, ci ca cetăţeni ai ţărilor de unde provin".

În fiecare departament, prefecţii trebuie să iniţieze demersuri sistematice de desfiinţare a taberelor ilegale, în mod prioritar cele ale rromilor", îl contrazice circulara obţinută de presa franceză. 

Evacuare cu scandal: Romii scoși din apartamente blochează trotuarul sub ochii polițiștilor comunitari(GALERIE FOTO)

Textul reaminteşte „obiectivele precise" trasate de preşedintele Nicolas Sarkozy: „300 de tabere sau aşezări ilegale trebuie evacuate în termen de trei luni, cu prioritate cele ale rromilor". Alte două circulare ale Ministerului de Interne vin să întărească indicaţiile Guvernului de la Paris.

Într-o circulară din 24 iunie, adresată tot prefecţilor, se arată că „taberele ilicite reprezintă o prioritate asupra cărora vă cerem să vă implicaţi personal". După discursul lui Sarkozy din 30 iulie, unul dintre adjuncţii ministrului de Interne cere să fie informat „cu 48 de ore înainte cu privire la evacuările de anvergură sau care sunt susceptibile a avea un ecou mediatic". 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite