Foamea i-a obligat pe trei părinţi din Somalia să aleagă: Pe care dintre copiii mei îl las să moară?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foametea din Somalia îi pune pe părinţi în situaţii în care niciun părinte nu ar trebui să fie. Care copil are cele mai multe şanse să trăiască? Pe care să îl lase să moară?

Ahmed Jafar Nur (50 de ani) mergea către Kenia, pe jos, cu doi dintre copiii lui, un băiat de 15 ani şi o fată de 14 ani şi au rămas fără apă după doar 2 zile. "A treia zi, copiii mei nu mai puteau să meargă. Şi atunci, în loc să murim toţi trei, am plecat şi i-am lăsat acolo, gândindu-mă că soţia mea şi alţi cinci copii au rămas acasă. Am decis să trăiesc eu ca să îi pot salva pe ceilalţi cinci".

Faduma Sakow Abdullahi, o văduvă de 29 de ani, mergea spre Dadaab cu patru copii în vârstă de 2,3,4 şi 5 ani. Cu o zi înainte să ajungă la destinaţie, fata de 4 ani şi băiatul de 5 ani nu s-au mai ridicat după ce trăseseră un pui de somn. Abdullahi a decis să nu irosească puţina apă pe care o mai avea pe cei 2 copii care erau pe moarte. Fraţii lor mai mici aveau mai multe şanse să trăiască. Faduma s-a ridicat şi şi-a lăsat copiii leşinaţi să moară.

Wardo Mohamud Yusuf (29 de ani), o mamă din Somalia, a mers patru săptămâni cu fetiţa ei în vârstă de un an în spate şi cu băiatul în vîrstă de patru ani de mână. Spre sfârşitul drumului, băiatul nu a mai rezistat. Mama i-a turnat puţină apă pe frunte dar era inconştient şi nu putea să o bea . A rugat alte familii care treceau să o ajute, dar toţi erau în aceeaşi situaţie. Atunci, Wardo a trebui să ia o decizie pe care niciun părinte nu ar trebui să o ia. "Am decis să îl las acolo. Trăia când am plecat. Dar ce era să fac?".

Statele Unite estimează că peste 29.000 de copii au murit de foame în Somalia în ultimele trei luni. Peste 12 milioane de oameni din estul Africii trăiesc în foamete.

Sursa: Associated Press

Citeşte şi:

VIDEO Imagini terfiante din Somalia: Copii abandonaţi de familie care îşi aşteaptă moartea

Papa : Nu trebuie să rămânem indiferenţi la foametea din Africa

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite