Papa : Nu trebuie să rămânem indiferenţi la foametea din Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesaj pentru creştini: "Este interzis să fimi indiferenţi în faţa tragediei prin care trec locuitorii din Africa fără apă şi fără mâncare".

Papa Benedict al XVI-lea cere lumii să nu rămână "indiferentă" la foametea ce ameninţă 12 milioane de persoane în Cornul Africii, pe fondul celei mai grave secete din ultimele decenii în această regiune, transmite AFP.

"Nu trebuie să fim indiferenţi la tragedia foametei şi a secetei", a susţinut duminică Papa, în faţa sutelor de pelerini veniţi la Castel Gandolfo, reşedinţa de vară a Suveranului Pontif, de lângă Roma.

"Numeroşi fraţi şi surori din Cornul Africii suferă în aceste zile de consecinţele dramatice ale foametei, agravate de război şi de absenţă unor instituţii stabile", a spus el, făcând apel la "compasiune" şi "solidaritate frăţească".

Seceta care afectează ţările din Cornul Africii, cea mai gravă din ultimii 60 de ani, ameninţă milioane de persoane din Somalia, Kenya, Etiopia, Djibouti, Sudan şi Uganda. Potrivit ONU, zeci de mii de persoane au murit deja în ultimele săptămâni, scrie Il Sole 24 ore.

ONU a anuntat vineri că este nevoie de 2,48 miliarde de dolari pentru a veni în ajutorul celor 12,4 milioane de persoane afectate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite