Moneda europeană, salvată de Rusia (oficial rus)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia va contribui la nivel la susţinerea existenţei monedei unice europene, în special prin intermediul Fondului Monetar Internaţional, a declarat joi consilierul preşedintelui rus, Arkadi Dvorkovici, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite RIA Novosti.

Moneda euro traversează o perioadă dificilă. Dar, cred că va supravieţui, iar Europa, sprijinită de alte state importante, în special de Rusia, va depăşi problemele cu care se confruntă, a declarat oficialul rus Arkadi Dvorkovici.

Citiţi şi:

VIDEO Declinul euro, un impuls pentru exporturi

Acesta a subliniat că, în contextul actual, Fondul european de susţinere, a cărui înfiinţare a fost anunţată de curând, urmează să fie finanţat şi de FMI.

Vom contribui la rezolvarea problemelor Europei, chiar din punct de vedere tehnic, a precizat consilierul preşedintelui rus, potrivit RIA Novosti.

Euro se confruntă cu o criză, pe fondul temerilor că situaţia din Grecia se va propaga şi în alte ţări din zona euro, care sunt nevoite să facă faţă luptri cu un deficit bugetar mare şi o creştere economică mică. Acesta este cazul unor state precum Spania sau Portugalia.

Euro a ajuns la maximul ultimelor patru luni şi jumătate

În acest context, statele membre ale Uniunii Europene analizează o serie de soluţii.

Potrivit declaraţiilor cancelarului german Angela Merkel, Germania va face lobby în faţa guvernelor UE pentru introducerea unei taxe pe pieţele financiare şi pentru trecerea agenţiilor de rating sub supravegherea autorităţilor europene, cu scopul de a recâştiga "supremaţia" asupra pieţelor.

FORBES: Topul celor mai mari deficite publice din UE

Franţa, care a susţinut ideile Germaniei cu privire la reglementările pieţelor financiare înainte de ultimele două summit-uri ale G20, nu intenţionează să urmeze exemplul acesteia în privinţa interzicerii speculaţiilor pe obligaţiuni guvernamentale, a declarat Ministrul francez de Finanţe, Christine Lagarde.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite